Rólunk

A Medimpex Gyógyszer-nagykereskedelmi Zrt.-t egyenlő tulajdoni részesedéssel a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt., valamint a Medimpex Kereskedelmi Rt. alapította 1996-ban, kifejezetten gyógyszertárak nagykereskedelmi kiszolgálására. Cégünk 12 év alatt a gyógyszer-nagykereskedelem egyik legjelentősebb szereplőjévé vált, 2008-ra az ország csaknem valamennyi gyógyszertárával szerződéses kapcsolatban állt.

A jelentős piaci részesedéssel bíró Medimpex Gyógyszer Zrt.-t 2008-ban vásárolta meg a Hungaropharma Zrt., Az új tulajdonos gazdálkodási és üzleti megfontolásokból 2008 áprilisától magához vonta a humán gyógyszerek patikai értékesítését, készletezését, valamint az ehhez kapcsolódó bérraktározást, amelynek eredményeként a cég tevékenysége alapjaiban megváltozott. A folyamatosan alakuló magyar gyógyszerpiac igényeinek megfelelően a különböző gyógyszergyártó és -forgalmazó cégek részéről akkoriban egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a speciális gyógyszeripari logisztikai szolgáltatások igénybevételére iránt. A Medimpex Gyógyszer Zrt., meglátva az ebben rejlő piaci lehetőségeket, a meglévő infrastruktúrájának, tevékenységi engedélyeinek, és komoly szaktudásának felhasználásával 2008. június 1-jén lépett a gyógyszeripari logisztikai- és bérraktározási piacra. Cégünk elsősorban gyógyszer-gyártók, gyógyszer-forgalmazók, valamint gyógyszer-nagykereskedők számára kínál kereskedelmi és logisztikai szolgáltatásokat. A Medimpex Gyógyszer Zrt. a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatainak köszönhetően gyorsan és rugalmasan tud alkalmazkodni mind a piaci, mind a Partnerei igényeihez.

2010-ben székhelyünket és raktárunkat egy nemzetközileg is elismert logisztikai szolgáltató, az NTG Gondrand Kft. telephelyére helyeztük át, tevékenységünket azóta is a Gondrand korszerű, minden igényt kielégítő, magas színvonalú szolgáltatásainak és infrastruktúrájának igénybe vételével folytatjuk.

Cégünk rendelkezik minden szükséges engedéllyel, szaktudással, valamint komoly szakmai tapasztalattal ahhoz, hogy gyógyszer-logisztikához, valamint gyógyszerek nagykereskedelmi forgalmazásához kötődő szolgáltatásokat nyújtson elsősorban olyan cégek számára, amelyek nem rendelkeznek saját gyógyszer-nagykereskedelmi engedéllyel Magyarországon.

Áruforgalmunk teljes informatikai hátterét 2009. január 1-je óta a magyar gyógyszer-kereskedelemben több referenciával rendelkező Szeged Software Zrt. PharmaLog rendszere biztosítja.